Kindle Oasis - Киндъл Оазис

Amazon пусна на пазара най-новия си електронен четец – Kindle Oasis. Цената му определено е висока – 290$, но дали си струва? Нека да видим с какво е по-добър от другите. 

Компанията Amazon официално представи най-новото си устройство за четене на електронни книги. Имаше различни слухове по въпроса, но това, което виждаме е:
  1. нов дизайн
  2. подобрения в дисплея
  3. калъф с допълнителна батерия
Освен тези подобрения, очевидно имаме такива и в цената. Това чудо е цели 290 долара или към 500 лева.
Четецът, както споменах, е със значителни изменения в дизайна. Той е така направен, че да е удобен дори и за левичари. Екранът е стандартен – 6 инча. Производителите не са забравили и за функцията на Paperwhite отново имаме подсветка. Разликата е, че количеството на светодиодите в подсветката се е увеличила от 6 (при Voyage) на 10. Това прави изображението още по-контрастно.
При Kindle Oasis имаме 300 ppi (пиксела на инч), което е същото като при Kindle Voyage. Освен това четецът има и 16 нива на сивото (отново без разлика с другите поколения). Дисплеят е сензорен, но устройството има 2 допълнителни копчета, служещи за прелистване на страницата. 
Kindle Oasis има 4ГБ памет, която е достатъчна, за да поберете няколко хиляди книги. Относно безжичната връзка с интернет – имаме Wi-Fi 802.11b/g/n. Естествено, има и модел с 3G. 
И сега нека преминем към най-интересното. Заедно с четеца Kindle Oasis, в комплекта се включва фирмен калъф от естествена кожа, в която е включена допълнителна батерия. Имате избор от 3 цвята за калъфа – черен, кафяв и червен. Без проблем ще може да четете любимите си книги до 8 седмици, без да е необходимо да презареждате. Разбира се, трябва да имате предвид, че 8 седмици е възможно да държи батерията Ви при четене по около 30 минути на ден с изключен интернет, но активирана подсветка. 3 часа ще Ви отнеме, за да заредите четеца.
theverge.com
Размерите на Kindle Oasis са: 143x122x3,4-8,5 мм и тегло 131г. (Wi-Fi версията) и 133г. (Wi-Fi + 3G версията). Kindle Voyage, например е около 180-190 грама, тоест новото устройство е с 50 грама по-леко.
В крайна сметка, единственият недостатък, в сравнение с Kindle Voyage е това, че не е водоустойчив. 
Форматите, които Kindle Oasis чете са: Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, MOBI, PRC. Разбира се, след конвертиране, може да четете и файлове като HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP.
Четецът вече се предлага в сайта на Amazon, но може да го получите едва от 27-ми април. 
След краткото резюме, което Ви представих, лично аз не виждам особен смисъл от този четец. Въпреки ефектната визия, цената му е доста висока за пределите на страната ни, а подобренията в него не са толкова впечатляващи. :) 
 
theverge.com

0 коментара:

Публикуване на коментар