Те не се бяха виждали 56 години, но не спираха да се обичат

Това е една история за двама души, които са били разделени много години, но въпреки това са се намерили. И сега са заедно. 
Pixabay.com
Съпрузи, които са били разделени заради определени обстоятелства, след 56 години се срещнали случайно. Възрастните отново се влюбили един в друг, когато се видяли.

Борис и Анна Козлови се оженили по време на войната през 1945г. 3 дни след сватбата, мъжът се върнал да служи на държавата. На Анна нищо друго не й оставало, освен да целуне мъжа си и да чака, докато той се върне. По-късно, заради отказа на бащата на Анна да работи в тогавашните колхози, той бил обявен за враг на народа и цялото му семейство било изпратено в Далечния Изток (включително и Анна). Майката на Анна смятала, че дъщеря й трябва да започне нов живот. Затова изгорила всички писма от Борис, снимките му и всичко, което напомняло на Анна за него. Майка й настоявала, че момичето трябва отново да се омъжи, като дори я излъгала, че самият Борис също се е оженил.
„Разплаках се. Не исках даже да мисля за това. Майка ми ми се скара и ми каза, че това, което правя е глупаво. Тя ме увери, че е хубаво да започна нов живот с човек, на име Нефед. С времето те ме убедиха, че той е моето бъдеще”.
Когато войната свършила, Борис се прибрал, но не намерил своята Анна. Всички негови усилия да открие своята любима били напразни. Пък и било трудно, тя била омъжена и била с друга фамилия. Борис бил отчаян. След няколко години и той се оженил отново.
Анна и Борис надживели своите съпрузи и разпада на СССР. Тогава вече тя могла да се върне в родното си село Боровлянка, Алтайски край.

По случайност на съдбата (а случайности няма!), двамата възрастни се оказали в селото в един ден. И двамата от дъното на душата си мечтаели за тази среща.

Борис за пръв път от дълго време дошъл в селото, за да иде на гроба на своите родители. Анна, от своя страна, останала да живее в родния си дом. Тя не забелязала веднага силуета на мъжа, излизащ от автомобила. Но когато му обърнала по-голямо внимание, тя разбрала: това е човекът, който тя обичала и който не била виждала повече от половин век.
„Мислех, че очите ми ме лъжат. Виждах как този мъж идваше към мен, той ме гледаше. Сърцето ми щеше да изскочи. Разбрах, че това е Той. И заплаках от щастие.”
На завидните си 80 години, ветеран от войната, Борис, отново намери тази жена, която никога не могъл да забрави.
„Да, обичах и други жени, когато с Анна бяхме разделени. Но тя винаги е била моята истинска любов”.
Той си спомня как в момента, в който двамата отново се срещнали, цялата тежест, цялата мъка, натрупвана през годините, изчезнала. Почувствал се отново млад и се затичал към своята любима. Цяла нощ Анна и Борис говорели за всичко, което им се било случило през годините. Борис повторно пожелал да се оженят. Анна отказвала, но Борис настоявал. И спечелил. Анна споделя, че никога не е смятала, че ще бъде булка на тази преклонна възраст. Но въпреки това тя била много щастлива. И въпреки че не са млади, те не се смущават нито да се целуват, нито пък се отделят един от друг. Просто греят от щастие.
Двамата казват, че откакто са заедно, никога не са се скарали, защото просто не искат да си губят времето с това. И след толкова години, Анна е страхотна домакиня, а Борис – истински кавалер.
1tv.ru
И последно - съществуват ли случайни неща?

0 коментара:

Публикуване на коментар