Тайната техника ПКНИ

Вероятно сте се чудели защо някой хора имат всичко, а други - нищо. Първата и най-важна причина е тази, че тези които нямат - бързо се отказват. А втората - отдават по-голяма част от времето си в оплаквания как нямат нищо, вместо да действат. 
Pixabay.com
Една от основните тайни на успеха: да действаме именно тогава, когато най-малко ни се иска. Не разбирате какво означава това? Ще дам пример. 

Вечер, след работа, докато седите вкъщи в уютния диван, толкова ви мързи да отидете да спортувате... толкова много ви мързи! Ще си измислите 100 причини, за да не идете! Eто! Точно в този момент трябва да действате. Именно в този момент вие преборвате себе си, като проявявате силата на волята си. Точно тогава трябва да станете от дивана, да облечете нещо удобно, да обуете маратонките и бегом навън. Слагате слушалките в ушите и тичате. Може да Ви е трудно в началото, но продължавайте да го правите. В никакъв случай не се отказвайте! Щом сте започнали нещо, то трябва да го приведете до края. След като мине "тежкият период", тогава ще сте си изградили режим и сами ще искате да тичате. Защото ще знаете какво удоволствие ще изпитате след това. Удоволствие от добре свършената работа, удоволствие от здраво тяло и енергия. Колкото и да Ви е странно, ще се кефите на потта, която излиза от вас, защото тя е доказателството, тя е резултатът от вашата дейност. Ще разбирате, че това е всичко онова, което е излишно и което не бива да седи в тялото. И сега него го няма! Вие сте чист. А моментът, в който се приберете и си вземете душ, капнали от умора след дългото тичане? А моментът, в който си легнете? Уверявам Ви, ще заспите с усмивка на лицето.

Има още един пример. Видели сте хубаво момиче и тя ужасно много ви е харесала. Разбира се, страх ви е да пристъпите към нея. И това е нормално. Вие отново си измисляте 100 причини, за да не се запознаете с нея. Но защо не спрете да измисляте оправдания и не отидете към нея? Не е ли по-добре да опитаме, преди да се откажем? Така винаги ще съжаляваме за това, че не сме опитали. В съзнанието ни постоянно ще излиза изречението: "Ами ако я бях заговорил, може би сега щяхме да сме заедно?!" Не допускайте животът Ви да бъде изпълнен с мисли, съдържащи "ако... сигурно щеше да се случи еди-какво-си". 

Със сигурност ще можете да посочите още хиляди примери, когато сърцето Ви е казвало какво трябва да правите, а изплашеният и мързелив разум е крещял: Е-е-е, защо трябва сега да се напрягам с допълнителни разправии?"
А ако преборите себе си и започнете да действате, знаете ли какво удоволствие ще получите от резултата? Знаете ли каква увереност и гордост ще усетите? Ако не знаете, започвайте с това - веднага! Не губете излишно време, достатъчно години сте изхабили в оправдания и мързел. Стенгете се в кръста и веднага направте това, което сте отлагали вече месеци наред! И не, не започвайте от другия понеделник, а именно от този момент.
Правете това, което преди ви се е струвало невъзможно всеки ден! Рискувайте и ще бъдете щастлив! Правете "невъзможни" неща!
Pixabay.com

P.S. Както вече може би се досетихте, техниката "ПКНИ" се разкодира като: Прави, Когато Не Искаш".

0 коментара:

Публикуване на коментар