Загадъчни личности

Някои хора се появяват и изчезват. Изчезват и сякаш никога не са съществували. Но тук случаят не е такъв! Хората, за които ще Ви разкажа остават незабравени и до днес и... неизвестни! С това те се превръщат в най-загадъчните хора на планетата.
Pixabay.com
Тайнственият терорист
24 ноември, 1971 година неизвестен терорист отвлякъл самолет, като заплашил с бомба, която уж се намирала в него. Той поискал 200 000 долара и 4 парашута. Желанията му били изпълнени. През нощта той скочил от самолета с предоставените парашути. И до днес никой не е успял да го намери.

Тайнствената жена
През 1963 година, в деня на убийството на президента Джон Кенеди, неизвестна жена присъствала на местопрестъплението. По думите на свидетелите, жената заснела убийството на камерата си. След заснемането, тя се сляла с тълпата и изчезнала. На всички снимки и филми лицето й не се виждало, защото или се обръщала, или го закривала.

Агент 355
„Агент 355” се наричала жена-шпионка, живееща по времето на Джордж Вашингтон, през Американската революция. Тя била арестувана от британците и хвърлена в затвор на кораб, където по-късно и починала. И сега не е известно коя е била тази жена, затова и остава в историята като "Агент 355".

Тайнственият пътник
През 1954 година в летището в Токио имало тайнствен пътник. Външният вид на паспорта му не будел подозрение, но странното била държавата, която била посочена – Таурус (Taurus). Когато служителят от службата по безопасността го помолил да покаже държавата на картата, той посочил Андора.
Пътникът настоявал, че страната му се казвала именно Таурус и тя съществувала вече 1000 години, а за Андора той дори не бил чувал. Служителите от своя страна никога не били чували за Таурус. Паспортът му и шофьорската книжка потвърждавали думите му. След това служителите го отпратили наблизо, в един отдел, като изпратили 2 души да го наблюдават. На следващия ден този човек изчезнал безследно и никой никога повече не го видял. А вие чували ли сте за тази страна?

Зелените деца
През 12-ти век 2 деца – брат и сестра, внезапно се появили в село Вулпт, графство Суфолк. Те имали странна зелена кожа. Говорили на непознат език и почти нищо не ядели. След време те започнали да разбират английски език, а също така започнали да ядат и множество продукти. Зеленият цвят на кожата им също изчезнал. Момчето било слабо, разболяло се и починало. А момичето уверявало, че те са дошли от място, наречено „Земята на Свети Мартин”, което се намирало под земята. Те никога преди това не виждали Слънце, защото от тяхното място нямало досег до него. Също така, на тяхната земя всичко било в зелен цвят.

Желязната маска
Човек, наричан „Желязната маска” бил арестуван и хвърлен в затвора през 1669 година. В последствие той бил местен в различни затвори в течение на 34 години. Но никой никога не видял лицето му, защото то винаги било закрито с черна тъкан.
Pixabay.com
Доколко тези истории са истина или просто легенди – можем само да гадаем. Но е факт, че хората продължават да вярват в съществуването им, защото човекът е същество, което винаги бива привлечено от магията на неизвестността.

1 коментар:

  1. Много интересна и любопитна статия, дано по - натам има подобни статии за феномени!

    ОтговорИзтриване