Защо България загива?

Предполагам, щом сте започнали четенето на такава статия, имам работа с патриот. Но може и да греша.
Wikimedia.org
Ежедневно виждаме какво се случва с любимата ни България. Нищо хубаво. Виждаме несправедливост след несправедливост. И виждаме Тях. Тези, които ние яростно обвиняваме – политиците. Но нека Ви систематизирам накратко защо смятам, че тунелът ни е така голям, че светлината се оказва невъобразимо далеч. За Нас. 

1. Народни представители – самото име на мен ми звучи като събирателно от всякакви хора – един взет овчар, друг взет от офиса, трети – взет студент направо от голямата студентска зала. Но не. Народните представители са съвсем други – те са винаги добре облечени, возят се в лъскави коли и нямат досег до нас. До мен и до Вас.

2. Нищета и страх – знаете значението на тази дума. Е, да. Но ТЕ не го я знаят. Теоретично може и да го знаят, защото несъмнено, повечето от тях са с много добро образование, различни специализации в чужбина, титли и какво ли още не. Но как може човек, който живее в затворен комплекс, който кара кола за хиляди левове и който дори не ходи до магазина да разбере на практика значението на думата? Политикът не се страхува вечер, когато се прибира по тъмните улички, че някой може да го нападне или убие. Да, те чуват, че еди-кой-си е бил убит, но какво? Това е една информация, която те получават, но те не я приемат така, както аз и Вие. Защото те не се страхуват да минат през тъмната уличка.
Pixabay.com
3. Заплати – болната тема. Каква е заплатата на депутатите? От постоянното й увеличаване, вече спрях да я следя. А каква е вашата – 300лв? 1000лв? Колко часа на ден работите? Колко често почивате? Почувствахте ли колко е несправедливо това, което се случва спрямо вас? Но ТЕ отново няма да направят нищо за нас. Защо? Защото техните деца не работят за 400лв на морето, нито пък за 500 по 12 часа на ден. Нито роднините им. 

4. Пенсии. Реформата, за която постоянно се говори не прави революция. Защо? Защото пенсията се увеличи с 2лв. С ДВА ЛЕВА. Това е срамно, аз самата се срамувам, че ТЕ се гордеят и претендират с това си постижение. Това е срам. Замълчете. Но пенсиите няма да се увеличат. Защо? Защото ТЕ не ходят в магазина, те не виждат как бабата брои последните си стотинки за хляб. Тези стотинки са жълти. Те не се интересуват от това. Защо? Защото техните родители не живеят със 150лв месечно.
Wikimedia.org
5. Нарастващо ромско население и увеличаваща се неграмотност – ТЕ не се интересуват от това, че България, в процентно отношение е на 1-во място по дял на ромите в Света. Почти 5%. В това нямаше да има нищо лошо, ако тези хора раждаха децата си и им осигуряваха онова, което би трябвало да има едно дете – своя стая, или поне стая, която да дели с още 1 дете, та дори и 2. Образование. Отговорният родител трябва да даде възможност на детето си да завърши не просто 8-ми клас, а 12-ти, та дори и университет. Това е загриженият, истинският родител. Затова той има 1-2-3 деца. Защото иска да им даде един стойностен живот, едни нормални условия. Но ТЕ не са загрижени за тези наши проблеми. Защо? Защото техните деца учат в чужбина, в едни от най-елитните университети. А най-вероятно ще останат и там.

Много ми е мъчно, че ТЕ превръщат страната ми в нещо, от което искам да избягам. Жалко за пролятата кръв на предците ни. Но нека се надяваме, че дори и нашият съд да не успее да ги осъди, то пред Божия съд всички ще отговарят!
Flickr.com

1 коментар:

  1. Съгласен съм. Редовно някакви псевдо-политици, министри и депутати се правят на загрижени, а реално 5 пари не дават за мен или вас.

    Схемата е една и съща, но хората в нея са различни. Пребили едно цигане и веднага БТВ, НОВА (собственост на предатели) го пускат. Сякаш циганите са полезни и невинни! Ох, чак ще заплача от съжаление :(

    Всеки ден виждаме как дадени лица биват пребити със метални тръби и 'наказанията', от които боксерките на виновните 'треперят от страх'.

    Чакам Борисов да ми обяснява колко сме по-напред от Румъния :))

    ОтговорИзтриване