Да изчистим негативната енергия в дома си

Случвало ли Ви се е, когато влезете в нечий дом, да усетите специфична миризма или енергия? В някои къщи Ви е по-приятно да стоите, а в други се чувствате зле – отпаднали, ядосани и нервни. Това говори за различните енергии, които обитават всеки един дом. Но нека не гледаме в чуждата купичка, а погледнем към нашата. Нека видим някои „вълшебни ритуали”, от които няма никой да пострада J
pixabay.com
За да разберете каква е енергията в дома Ви, направете подробно наблюдение. Например, в дом с добра енергия бавно изсъхва разлятата вода, дълго време не увяхват цветята, металните предмети на допир са хладни, а дървените – те са леко топли.
В „тъмните” домове, падналата монета не звънка, по-бързо се вкисва млякото, бързо изстива топлото ядене, солта мигновено се разтваря във водата, а маслото се стопява пред очите Ви. Освен това свещта бързо гасне.

Хубаво е да проверявате дома си с махало. Може сами да си го направите: от сребро, мед или кристал. Задължително е да е ваш собствен. Докато проверявате местата, питайте: „Хубаво ли е това място? Ако махалото се движи „напред – назад”, това означава „Да”, а ако се движи встрани – „Не”. Запомнете кои са „хубавите” и кои „лошите” места.

Офика
На негативните участъци може да поставите различни електрически уреди, но НЕ и книги. Те веднага попиват негативната енергия и я предават на четящия хазяин. В местата с много голяма отрицателна енергия, поставете част от дъб, бреза или елха – те веднага “попиват” лошата енергия, а кленът, офика, лешник или хвойна даже могат да я преобразуват в положителна енергия. Парченцата дърво трябва периодически да сменяте.  На негативните места може да поставите през нощта чаша с вода, а на сутринта да я излеете пред прага на дома. Може да поставите във водата сребърен предмет или яйце. Те събират негативната енергия. Яйцето, ако го счупите, често може да е черно отвътре, но само ако е имало негативна енергия в дома Ви. Трябва задължително да използвате обикновена вода, а не светена такава.


Сложете в къщата си някакъв съд и мислено „складирайте” в него негативното си настроение, тъгата и неудачите. Когато почувствате, че съдът е пълен, изхвърлете го на боклука и си сложете нов. Не позволявайте на себе си да се ядосвате преди сън – вие създавате програма за нощта и просто няма да успеете да си починете. Неутрализирайте лошото си настроение с весела книга, филм или приятна музика.
И още един добър съвет: Задължително се освободете от ненужните вещи, особено тези, които са останали от вашите починали роднини, свързани с вашите или техните неудачи. Ако не сте използвали една вещ повече от година, значи очевидно тя не Ви е нужна. Ако имате лошо настроение, постарайте се да изтичате през мост над река, например. Водата притежава особени енергетически качества, тя ще отдалечи от вас всеки недоброжелател или завистник.

В къщата си е много добре да закачите на оградата стари обувки. Те приемат погледите на хората и фактически тези обувки попиват” цялата енергия, идваща от околните. А тя в повечето случаи е негативна. А ако имате апартамент – тогава може да закачите цървулки на стената си в коридора.

За да Ви бъде винаги уютно в дома, да в бъде чисто, спокойно и комфортно, научете се сами да бъдете такива, защото всички наши думи, тревоги, отрицателни емоции се материализират в стените, вещите, мебелите, цветята, картините. Никога не забравяйте, че апартаментът и къщата Ви е не просто място, в което се прибирате, за да починете, да похапнете и да поспите. Това е вашата територия, то е отражение на самите вас. Взаимно си прехвърляте с дома си енергия. Не случайно хората казват: „Моят дом е моята крепост”. В родният дом и стените Ви помагат. За ваше добро е да се освободите от старите вещи, за да се разделите и с миналото. Та нали живеем в настоящето?

0 коментара:

Публикуване на коментар