Поведение на истинския джентълмен

Мъж ли сте? Ако сте – то тогава тази статия е за вас. Ако пък сте момиче – проверете във вашето обкръжение дали наистина има мъже, държащи се по този начин. А именно – джентълменски. И препоръчвам на всички мъже да спазват тези правила, тъй като това прави силно впечатление на всяка истинска дама. Но го правете винаги, а не само докато я впечатлите.
Pixabay.com
1. По улицата мъжът трябва да ходи отляво на дамата.
2. В никакъв случай мъжът не може да пуши в присъствието на жената. Това е възможно само и единствено с нейно разрешение.
3. В асансьора първо влиза мъжът, а когато излизат – той трябва да пусне дамата да мине първа (тук става дума за асансьори, чиито врати се отварят сами, иначе няма логика J ).
4. Независимо дали мъжът е в някакво помещение, навън или в някакъв транспорт, той никога не бива да сяда, ако жената стои права. Така е прието.
5. В никакъв случай, когато в мъжка компания присъства и жена, не бива да говорите типичните глупави историйки затова как сте забили някоя. Много е грозно. И глупаво.
6. Когато мъжът и жената влизат в ресторант или където и да е, той задължително трябва да й помогне с връхната дреха, а на излизане – да й я подаде.
7. Мъже, когато сте в компанията на жена, никога не трябва да сте със скръстени ръце, с ръце в джоба, или пък да си премятате нещо в ръцете. Проява на неуважение към нежния пол е.
8. Когато видите, че е възможно жената да падне или ако се спъне – хванете я за лакътя. Е, само ако не е много сериозно подхвлъзването, де. Иначе рискувате да й помогнете в падането.
9. Решението дали да Ви хване за ръка или под ръка е само на жената. Никога не бъдете инициатор. Ще я притиснете по този начин.
10. Точност! Мъжете винаги трябва да бъдат не просто точни, когато са си уговорили среща с госпожата, а трябва и да са подранили с няколко минути. Едно закъснение може да накара дамата да се почувства неловко. Дори може да си помисли, че не я възприемате достатъчно сериозно.
11. Отварянето на вратата е ясно. Винаги мъжът трябва да й отвори вратата, а той самият да влезе след нея.
12. Когато се качвате или слизате по стълби, мъжът трябва да „застрахова” дамата си, като ходи/стои 2-3 стъпала назад или съответно напред.
13. А какво става когато имаме кола? Много просто. От автомобила винаги излиза пръв мъжът, като неговата задача е да иде и да помогне на дамата да излезе. Ако пък и двамата трябва да влязат в колата, първа е, разбира се, жената, като мъжът трябва да й отвори вратата и да й помогне. Ако двойката се качва в такси, те задължително трябва да са заедно на задната седалка, като първа трябва да влезе жената.
14. Задължително мъжът трябва да носи тежкия багаж на жената. Под тежък багаж не се разбира дамска чанта или палто, разбира се.
15. Момичета! Не се тревожете, ако забележите, че мъжът Ви влиза пръв в ресторанта. По принцип влиза този, който ще плаща. Като инициатор на вашето посещение, той се счита длъжен да влезе пръв и да види всичко ли е наред.
16. Мъжът винаги трябва да държи на думата си. Ако обещае нещо – то трябва да бъде изпълнено. Случи ли се веднъж само да не изпълни това, което е обещал – жената спира да вярва на думите му.
Pixabay.com

Разбира се, и да не отговаря/те на горепосочените изисквания, това не значи, че не е/сте джентълмен. Но е хубаво да поправите грешките си! J

0 коментара:

Публикуване на коментар