Колко още може да издържи Европа?

Pixabay.com
Съединените американски щати дълго време бяха мечта за почти всеки човек. Но сега нещата се променят драстично. Желанието сякаш намалява, а животът там вече не изглежда толкова розов. Нека започнем с броя на българите в страната. Той не е ясен, но е около 250 000. Вероятно и повече. Тези хора са заминали едно време, сега все по-рядко българите имат тази възможност, а и копнежът не е толкова голям.

Сега вече има друга желана дестинация и тя е Западна Европа. Хем близко, хем парите са добри. Какво му трябва още на българина? Но нещата стават прекалено хубави и САЩ определено усеща стремежа на все повече хора към Западна Европа. Не, със сигурност Америка не се е загрижила за българите. Въпросът е по-глобален. Съединените щати усещат слабата си икономика, резултат от водена дълго време неправилна политика. А и как иначе? Не е лесно да се натрупа дълг от трилион долара, каквото и да е това число. И този дълг расте. Парите се печатат, но ще дойде момент, в който доларът, независимо дали на него ще пише 1 или 100 – той ще има стойност, каквато има и носната Ви кърпичка. Неизбежно е.
Не се споменават и страданията на хората. Не се споменава колко хиляди, дори милиони са останали без къщите си, заради банките. Лихвите се увеличават, а за хората става непосилно да изплащат задълженията си. Америка не е това, което беше и тя го знае много добре. Очевидно е и, че тя става главен конкурент със Западна Европа. И какъв е най-добрият начин да излезе победител? Точно така. Да напълни Европа с нискоквалифицирани, диви, агресивни жители. Това са „бежанците”.

 След като проявява привидна солидарност, защо, след като има население от над 300 милиона души, Щатите приемат едва 10 000 бежанци? Цяла Европа е с двойно по-голямо население, което, според простата логика би довело до извода, че Европа е способна да прибере едва 20 000 бежанци. Но защо те надхвърлят вече 1 милион? И как този милион би се отразил на Стария континент? Пагубно. Защото прииждащите не спират да идват. И ще продължат, защото целта им не е да избягат от войната, а да намерят по-добър начин на живот. Но по лесния начин. Дори и военните конфликти да приключат, те ще продължат.
Pixabay.com
Европа е попаднала в капан, от който ще е трудно да излезе. В интернет е пълно с примамливи, лъжливи статии, в които се говори как Германия дава на бежанците къщи и много пари. Елементарен начин за подлъгване на хора с ниско образование. Всеки трезворазсъждаващ човек знае, че нищо не пада от небето. Всяко нещо трябва да се спечели с труд. Но милите бежанци не се досещат за тази уловка и идват. И получават доста облаги, с които не могат да се похвалят нашите пенсионери, например. За разлика от нелегалните мигранти, обаче, нашите възрастни са работили цял живот, за да получават това, което един бежанец смята, че трябва да получава в петорен размер, и то безвъзмездно.

Животът в Европа става непоносим. Всички държави са притиснати от „солидарнии добронамерени” политици, които смятат, че са герои, като пълнят континента ни с нови жители. Не, сред тях лекари и инженери рядко ще срещнете. Те няма да Ви работят. А демографската криза, която е налегнала Европа ще е най-малкият проблем, защото вече ще се деформира в съвсем друга криза. Но това може да се случи само ако продължаваме да приемаме тези хора. Това трябва да спре. Всяка държава се е създавала чрез многобройни битки, труд, смелост и саможертва.

Нима трябва да подарим държавите си на хора, неспособни да защитават своята държава? Право на убежище нека имат жени, деца и възрастни, но какво правят млади и здрави мъже, на по 20 години най-напред в редиците на бежанците?


Дано Европа и големите сили осъзнаят това, което САЩ иска да направи с континента ни и спрат това безумно преселение. Всеки има своето място в този свят, всеки е израснал в определена среда и е неестествено той да бъде „сложенв съвсем друга културна и религиозна общност. Защото тогава понятието "държава" губи своя смисъл. 

0 коментара:

Публикуване на коментар