Ефективно упражнение за мозъка

Както знаете, ние използваме прекалено малка част от способностите на мозъка си. Учили сте дебелите учебници, говорите два или три езика, но въпреки това не сте използвали и 10% от възможностите на мозъка си. Сега осъзнавате ли доколко са неограничени човешките възможности?

pixabay.com
Когато учим, например, си казваме „Край, не мога повече!”. Но това не е така. Можем да накараме мозъка си да работи още по-ефективно и да решава далеч по сложни задачи. За тази цел трябва постоянно да тренираме сивото си вещество. Ако го правим – може да достигнем успехи във всяка сфера.
И нека преминем към същество. Има метод, който ще накара всяка част от мозъка да се задейства. Упражнението, което ще покажа е лесно и ще Ви отнема не повече от 5 минути на ден.
Ще ви трябва само лист и химикалка.
   1. Напишете с тази ръка, с която обичайно пишете някаква дума от ляво на дясно. Тоест, както обикновено си пишете.
   2. Със същата тази ръка направете всичко в обратен ред – изпишете всичко на обратно. Все едно „изтривате” написаното – т.е. сякаш гледате действие от т.1 на обратно.
   3. Включваме и другата ръка. Действията са същите. Изписвате думата (вече различна думичка) първо от ляво на дясно, след това на обратно, „изтриваме” първоначално написаното.
5 минути? Едва ли ще Ви отнеме повече. Даже не си представяте колко ценни могат да са тези 5 минути. Възможно е за всичките си години да не сте успели така активно да задействате вашия потенциал.
Целта? Да се стремите към първата дума, написана отляво на дясно. Тя е съвършенството, еталонът. Пишете по 5 думи в едно направление и 5 думи в друго. Всеки път сменяйте думата. И ръката.
При мен имаше невероятен ефект. Ще има и при Вас, стига да сте постоянни и упорити.

0 коментара:

Публикуване на коментар